sunnuntai 21. elokuuta 2016

Väliviikko ennen SD plussaa

Tälle viikolle oli ohjeena noudattaa superdieetin viimeisen viikon ruokavaliota eli vähähiilihydraattista ja -kalorista dieettiä. Onnistuin tässä oikein hyvin, enkä lipsunut vaikka töissä olisi ollut taas herkkujakin tarjolla. Eilen aamulla paino oli taas alempana kuin SD:n loppupaino, eli 82,9kg (viikkoa aiemmin 83,3kg ja välissä tankkaus). Minullahan on ollut tavoitteena päästä SD:n ja SD+:n avulla alle 80 kilon painoon, on aika ihme jos se ei tapahdu kun aikaa on vielä kuusi viikkoa ja pudotettavia kiloja kolme! Nyt viikonlopulle oli lupa pitää tankkauspäivä, ja vaikka tankkailinkin jo viime viikonloppuna niin pidin tankkauspäivän myös eilen. En tosin ohjeen mukaan, vaan söin päivällä suklaata ja päivälliseksi lasten kanssa tortilloita. Iltapalaksi vähän Raffeleita jotka olivat jääneet lastenkutsuilta herkkukaappiin. Tällä viikolla oli tarkoitus olla treenien suhteen lepoviikko, mutta koska pidin lepoviikon viime viikolla niin tällä viikolla treenasin normaalisti. Sain kasaan kolme salitreeniä ja kolme aerobista. Alunperin olin ajatellut että kävisin salilla tänään, mutta mies on mökillä ja ystäväni on tulossa lasten kanssa kyläilemään niin salitreeni jää siis tekemättä. 

SD+ alkaa virallisesti huomenna, mutta noudatan jo tänään sen ruokavaliota. Ohjelma eroaa aiemmasta siten, että ruokavaliossa ei enää ole annettu tiettyjä ruoka-aineita, vaan esim. tarvittava määrä proteiinia esitetään palleroina. Erikseen on sitten ainesosalista, jossa kerrotaan minkä verran mikäkin ainesosa on pallerona. Esim. yksi pallero proteiinia on vaihtoehtoisesti 100g raejuustoa, 125e rahkaa, 50g lihaa jne, ja aterialla saattaa olla vaikkapa kaksi palleroa proteiineja. Ruokavalion voi siis muokata paremmin eri ainesosista. Samat pallerot on sitten erikseen rasvanlähteille, hiilareille ja lisukkeille (marjat ja soseet). Vaatii ehkä vähän opettelua, mutta käytännössä perusruokavalio on melko samaa mitä superdieetinkin aikana. Nyt SD+:n alkuun tuli taas ruokavalioon enemmän hiilareita, oli kiva saada aamupuuroa pitkästä aikaa.

Alkuviikon olin tosi hyvissä fiiliksissä mahtavan laivareissun jälkeen. Itse asiassa mies jo ihmetteli että mitä siellä laivalla oikein tapahtui kun käyttäydyin niin omituisesti! En siis kiukutellut ja tiuskinut miehelle ja lapsille, vaan olin koko ajan hyvällä tuulella. Laivallahan ei tapahtunut mitään mitä ei olisi saanut tapahtua (ei todellakaan mitään sekoilua omalla kohdallani), mutta yritä sitä sit saada mies uskomaan että vaimo on koko ajan hyvällä tuulella ihan vaan siksi kun on päässyt jonnekin missä saa olla erossa koko perheestä! Ihan eri asia päästä kokonaan pois arkikuvioista, kuin vaikkapa saada yhdeksi yöksi lapsivapaata mutta hengata kotona miehen kanssa... Pieni ero sai oikeastaan aikaan myös sen, että rakkaus omaa puolisoakin kohtaan tuntui kasvaneen. No, viikon loppua kohti fiilis alkoi taas laskemaan, ja vaikka olen onnellinen elämääni ja rakastan miestäni niin en meinaa jaksaa lasten vuorotellen tulevia riehumisia ja tappeluita, enkä myöskään meinaa jaksaa sitä että miehelle pitää vääntää rautalangasta lähestulkoon kaikki mitä kotona pitää tehdä.  Jos en muista muistuttaa tiskeistä, niin niitähän ei laiteta tiskikoneeseen vaan mies katselee tyytyväisenä leffoja puhelimeltaan samalla kun istuu lasten kanssa olkkarin sohvalla tyttöjen katsellessa lastenohjelmia.

Mies lähti eilen aamulla veljensä kanssa mökille sorsanmetsästyskauden alkamisen kunniaksi, ja lasten kanssa kotona ollessa on hermot meinanneet mennä monta kertaa. Itse olisin kyllä paljon mieluummin pitänyt sen alkuviikon kivan fiiliksen kuin loppuviikon ärrinmurrinkohtaukset... En siis tiedä mikä kausi noilla lapsilla nyt on, mutta he joko tappelevat tai riehuvat ja nätisti leikkiminen on vähemmistössä. Ovat rauhallisesti melkeinpä vain silloin kun katsovat lastenohjelmia, mutta sitäkään iloa en halua heille (tai itselleni) antaa kuin maksimissaan pari tuntia päivässä. Tuota samaa on nyt jatkunut jo monta viikkoa, vois jo loppua...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti