perjantai 21. lokakuuta 2011

"Piristävä" ulkoilureissu

Eilisen väsypäivän päätteeksi (eli iltapäivällä kolmen aikaan) oli aika hakea iso-A hoidosta. Aurinko paistoi ja ilma oli mitä mahtavin, joten päätin lähteä liikenteeseen tuplarattaiden kanssa sillä ajattelin raittiin ilman piristävän. Päiväkodille asti kaikki menikin ihan mukavasti, mutta sieltä lähdettäessä kaikki alkoi mennä päin pyllyä noin niinkuin kauniisti sanottuna.

Iso-A osaa oikein hienosti sanoa lauseen "kävelen itse", mutta hänellä ei tunnu olevan mitään käsitystä siitä, mitä käsitteet "tännepäin", "ei sinne", "varovasti" tai "tottele äitiä" tarkoittavat. Koko kotimatka oli lievästi sanottuna hermoja raastava. Neiti oli koko ajan menossa talojen pihoihin tai niin kiinnostunut ojassa olevasta vedestä, että olisi taatusti tipahtanut ojaan ilman minua. Jos vastaan tuli vesilätäkkö, sinne oli tietenkin kahlattava saman tien. A:lla oli kyllä kumisaappaat jalassa, mutta kesken kävelyreissun tajusin että hänen toista päivää käytössä ollut - syntymäpäivälahjaksi saatu mutta tuolloin vielä liian suuri - välikausipuku on Reimaa, ei Reimateciä eli vedenpitävyyttä tuskin löytyy ainakaan kovin paljon. Onneksi kaikkein syvimmiltä vesilätäköiltä vältyttiin, ja kotimatka jatkui. Loppujen lopuksi en kuitenkaan enää jaksanut sinne tänne säntäilevää pikkuneitiä, ja kun pikku-a:kin heräsi ja alkoi liikkua levottomasti vaununkopassaan, nostin A:n rattaisiin ja kävelin kotiin. Tästä tietenkin seurasi kunnon raivari, enkä halua tietää miltä näytin lykkiessäni vaunuja hampaat irvessä kotia kohden. Onneksi vastaan tuli vain autoja, ei muita jalankulkijoita.

Kotiin päästyäni olin entistäkin väsyneempi ja ärsyyntyneempi, mutta onneksi sain istuttaa A:n hetkeksi tv:n ääreen jotta pystyin ruokkimaan pikku-a:n ja tekemään sen jälkeen päivällistä. Miehen tullessa puolen seitsemän aikaan kotiin aloin joka tapauksessa olemaan aivan kypsä kaikkeen, mutta onneksi sain rientää lähes saman tien bailatino-tunnille joka piristi mieltä välittömästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti