lauantai 28. heinäkuuta 2012

Mullekaikkihetinyt

Viime aikoina olen huomannut muuttuneeni aikaisempaa kärsimättömämmäksi laihtumisen suhteen. Superdieetin aikana tippui yli kilo viikossa, mutta nyt Extran aikana painon putoaminen on hidastunut enkä tykkää siitä. Tiedän, että maltillinen painonpudotus on parempi kuin mitkään pikadieetit, mutta haluaisin olla hoikka NYT enkä vasta joskus puolen vuoden päästä - jos silloinkaan. Onhan painoni nytkin pudonnut kohtalaisesti, kolmisen kiloa neljässä ja puolessa viikossa, mutta kärsimättömyys meinaa kuitenkin ottaa vallan. Yritän muistuttaa itseäni siitä, että eiväthän ne kilot tulleetkaan hetkessä ja niiden pois saaminen on taatusti aina hitaampaa. Tietysti voin syyttää vain itseäni siitä, että painoni ei ole pudonnut extran aikana nopeammin, sillä herkuttelinhan minä kuitenkin useamman kerran ensimmäisten parin viikon aikana.

Asiaa voi ajatella myös toiselta kantilta. Pikku-a:n loppuraskaudesta painoin enimmilläni 116 kiloa - joista kymmenen kiloa hävisi kyllä jo parissa viikossa - eli vuoden takaisesta minulta on pudonnut jo yli 30 kiloa. Toisin sanoen neljännes "lähtöpainosta"! 25% on oikeasti jo todella paljon. "Oikeaakin" pudotusta on jo parikymmentä kiloa, joista 13 viimeisten kahdentoista viikon superdieettailun aikana. En siis oikeastaan voi muuta kuin olla saavutuksiini tyytyväinen jo tässä vaiheessa.

Mieleni perukoissa pyörii kuitenkin lähes koko ajan ajatus siitä, että voisin olla vielä ainakin 15 kiloa kevyempi. En uskalla ostaa uusia vaatteita (varsinkaan kun ylimääräisiin menoihin ei tällä hetkellä ole yhtään rahaa) jos ne vaikka jäävät heti löysiksi, ja odotan että ylimääräiset kilot olisivat jo poissa. Välitavoitteita minulla toki on, mutta odotan silti "lopullista" vaa'an lukemaa.

Pakko kuitenkin vain yrittää jaksaa dieetata ja muuttaa elämäntapoja, toivoen että kuukausien dieetin jälkeen edes jotain olisi iskostunut selkärankaan jotten liho kaikkia pudottamiani kiloja saman tien - tai edes vähitellen - takaisin. Mullekaikkihetinyt-ajattelutapa ei vaan toimi, vaan yritän jatkossakin elää päivän kerrallaan sortumatta herkkuihin, ja tiputtaa kilon kerrallaan lopullinen tavoite jossain kaukaisuudessa siintäen...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti