tiistai 31. heinäkuuta 2012

Viimeisiä viedään

SD Extra alkaa lähestyä loppuaan. Tämä on nimittäin viimeinen viikko ohjattua ruokavaliota ja Fitfarmin foorumin tukea. Ensi viikosta lähtien koittaa neljän viikon tauko, ennen syyskuun alussa alkavaa Litea. Tarkoituksena olisi kylläkin noudattaa joko SD:n tai Extran ruokavaliota, mutta ehkä hieman sallivammin... Ainakin ensi maanantaina päästän vapaalle, sillä lähden miehen ja lasten kanssa 23h-risteilylle Viking Linen kyydissä. Buffet-aamupala ja päivällinen on jo varattu, enkä todellakaan aio syödä pelkästään vihreitä vihanneksia ja lihaa! Tietysti olisi hyvä jos pystyn välttämään jälkiruokaöverit, mutta saas nähdä. Laivalle pääsee kuitenkin aika harvoin, edellisestä kerrasta on jo useampi vuosi.

Viimeisten parin viikon aikana paino on lähtenyt putoamaan taas hyvää vauhtia, ja eilistä vaa'alla käyntiä siivittikin ilouutinen siitä että painoindeksi laski vihdoin ja viimein lievän ylipainon puolelle. Normaalipainon raja minulla olisi 69 kiloa, eli sinne tietysti tähdätään, mutta olen kyllä tosi iloinen tästäkin ja odotan nyt ensin että saisin välitavoitteeni eli 80kg alitettua.

Eräs tuttuni on muuten pudottanut viime kuukausien aikana painoa yli kymmenen kiloa, ja sovin leikkimielisesti hänen kanssaan että vuoden loppuun mennessä meillä molemmilla olisi pyykkilauta ihan omasta takaa tuossa vatsan seudulla. Haastavaahan se olisi toteuttaa, mutta varmaankin ensimmäistä kertaa elämässäni uskallan ajatella että sellainen olisi mahdollista edes joskus. Ensin täytyy kuitenkin selviytyä tulevasta kuukauden haasteesta omin neuvoin ilman että paino nousee ja mieluummin vaikka laskee...

Vieläkin haastavamman syksyn dieettaamisesta tekee se, kun mies palaa puolentoista viikon päästä taas töihin. Viimeisten viikkojen ajan minun on ollut helppo käydä lenkillä heti aamulla miehen vahtiessa lapsia, ja olen saanut jumpata lähestulkoon milloin vain. Jatkossa lenkkeily ja muu kuntoilu täytyy ajoittaa miehen työvuorojen mukaan. Toimihan se jo touko-kesäkuussakin, mutta jostain syystä jo pelkkä ajatus aamulenkkien poisjäännistä tuntuu kovin masentavalta. No, päivä ja treeni kerrallaan, minkäs sitä muuta voi...

1 kommentti:

  1. Uusi lukija ilmoittautuu! Hienosti olet painoa pudottanut! Itsellänikin on kaksi lasta ja mieskin on tällä hetkellä armeijassa. Raskauskilojen karistaminen on myöskin tavoitteenani, siitä sitten jatketaan johonkin suuntaan kropan muokkausta. Olipa kiva löytää samanhenkinen blogi! kiitos!

    VastaaPoista