sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

11 kysymystä Satulta

Sain Satulta jokin aika sitten haasteen, jonka olen tainnut saada joskus aiemminkin, mutta ainahan näihin kysymyksiin on hauska vastata. Säännöt ovat seuraavat:

Haasteen tarkoituksena on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä, joilla on alle 200 lukijaa.

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään
2. Haastetun pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen
3. Haastetun tulee keksiä 11 kysymystä uusilla haastetuille
4. Pitää valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa
5. Jokaisen pitää kertoa, kenet on haastanut
6. Ei takaisin haastamista.Ensiksi 11 satunnaista asiaa minusta:


1. Minulla on yliopistotason koulutus, josta ei ole päivääkään työkokemusta. Vastaavasti 6 vuotta kestänyt työurani on sellaisella alalla, johon minulla ei ole minkäänlaista koulutusta. Onnea vaan työnhakuun jos nykyinen työpaikka menee alta!


2. Olen aivan surkea tunnistamaan mitään kasveja tai eläimiä. Esimerkiksi eri koirarodut tai lintulajit ovat täyttä hepreaa, kasvit vielä kamalampia tunnistettavaksi... Haluaisin oppia tunnistamaan molempia, mutta unohdan ne aina uudestaan.


3. Olen todella kärsimätön.


4. Luonteeltani olen aivan kuten isäni: itsepäinen, vahvatahtoinen, kovaääninen. Kolhimmekin päitämme yhteen lähes joka kerta kun tapaamme. Nyt pelkään että sama tulee tapahtumaan iso-A:n kanssa, sillä tyttö on aivan samanlainen kuin minä.


5. Kävin lapsena 6 vuotta pianotunneilla, mutta lopetin teini-iässä turhauduttuani lyhyisiin sormiini jotka eivät yltäneet koskettimilla tarpeeksi kauas toisistaan.


6. Polkupyöräni on lojunut kotimme autotallissa koskemattomana jo 4 vuotta.


7. Puhun aivan liikaa itsestäni.


8. En ole koskaan kokeillut huumeita.


9. Päädyin nykyiseen työpaikkaani sattumalta, etsiessäni jotain väliaikaista pestiä jonka avulla saisin säästettyä rahaa ulkomaille muuttoa varten. Kuusi vuotta jo kulunut, ei taida ulkomaille muutosta tulla enää mitään...


10. Aloin juomaan kahvia ylioppilaskeväänä kirjoituksiin lukiessani kun en muuten olisi pysynyt hereillä. Iso-A:n syntymän jälkeen en juonut kahvia yli kahteen vuoteen kuin kylässä - eli harvoin - mutta nykyään olen taas koukussa.


11. En pidä ulkoilusta, vaan keksin kaikki mahdolliset tekosyyt saadakseni pysyä sisällä.Tässä vastaukset Satun kysymyksiin: 

1. Minne haluaisit matkustaa ja miksi?
Kaikkialle! Rakastan matkustelua, mutta ikävä kyllä siihen ei ole oikein aikaa eikä rahaa, puhumattakaan aviomiehestä joka ei haluaisi matkustella minnekään. Jos minun pitäisi juuri nyt valita yksi paikka ylitse muiden, se olisi varmasti Lontoo. Monien mielestä voisin luultavasti valita paremminkin, mutta en ole koskaan käynyt siellä (tai Briteissä ylipäätään) vaikka olen aina halunnut.

2. Oletko liikunta addikti?
En usko. Liikuntaan ja siitä saatavaan hyvään oloon kyllä tottuu helposti ja jos tulee muutama päivä väliä niin sitä kaipaa, mutta se on myös helppo 'unohtaa' pitkäksikin aikaa jonka jälkeen uudelleen aloittaminen on aina kovin vaikeaa.

3. Mitä mieltä olet tv:n laihdutusohjelmista, dieetit vaihtoon, rakas sinusta on tullut pullukka, suurin 
pudottaja. Jutan superdietti jne..?
Mielestäni ne ovat hyvää viihdettä, mutta minua epäilyttää kyseisten ohjelmien tulosten pysyvyys. Jos vaikkapa ohjelmassa seuratun seitsemän viikkoa aikana tippuu yli 15kg, niin kuinka suuri osa siitä on rasvaa ja kuinka paljon lihasta?`Miltä kyseiset osallistujat näyttävät vaikkapa vuosi ohjelman kuvausten jälkeen? Olen kuullutkin esimerkiksi lähes kaikkien Suurimman pudottajan osallistujien lihoneen pudotetut kilot takaisin. Mitään kovin konkreettisia ohjeita noista ohjelmista ei siis omaan elämään voi saada, mutta hauskahan niitä on katsoa...

4. Voisitko itse kuvitella lähteväsi mukaan ko. ohjelmiin, miksi, miksi ei?

Itse asiassa harkitsin vuosi sitten vakavasti hakevani Jutta ja puolen vuoden superdieetit -ohjelmaan. Hakulomake oli koneella auki monen monta kertaa, mutta loppujen lopuksi päädyinkin osallistumaan Superdieettiin - loppu onkin blogihistoriaa. Kyseinen sarja on ehkä ainut, jonka tuloksiin uskaltaisin luottaa, sillä ohjelmassa seurattu aika on tosiaan puoli vuotta joka alkaa olla jo sen verran pitkä aika että tulokset saattavat olla jopa pysyviä. En kuitenkaan lähtenyt mukaan siksi, että jos olisin vaikka päässytkin mukaan niin kamerat olisivat seuranneet tosiaan koko elämää, enkä halua turhien julkkisten porukkaan joiden kuulumisia saa lukea vaikkapa seiskasta.

5. Lempiruokasi?

Vaikea sanoa, tykkään niin erilaisista ruoista erilaisissa tilanteissa ja eri aikoina. Jos minun pitäisi valita yksi ainoa ruoka jota saan syödäse olisi ehkä spagetti ja jauhelihakastike. Ja nimenomaan sellainen kastike, joka on valmistettu voi-jauhosuurusteella ja maustettu yksinkertaisesti suolalla, pippurilla ja ketsupilla. 

6. Lempi vuodenaikasi? Miksi juuri se?

Kesä. Lämmintä ja valoisaa, eikä ulos lähtiessä tarvitse miettiä kuinka monta vaatekerrosta itselle tai lapsille täytyy pukea.

7. Onko sinulla lapsia? Montako?

Kaikki blogia seuranneet varmaankin tietävät, että minulla on kaksi ihanaa tytöntylleröä. Heistä kirjoittaminen on viime aikoina ollut aika vähäistä, mutta olen tietoisesti halunnut nyt pitää tämän blogin omaan kroppaan keskittyvänä.

8. Mikä on suurin paheesi ja/tai heikkoutesi?
Suklaa ♥


9. Mitä löytyy "herkkukaapista", jos sellainen on?
Herkkukaapissa on tällä hetkellä Taffelin iso sipsipussi (vappua odottamassa kun en eilen saanutkaan syötyä, en siis siksi että olisin saanut hillittyä itseni, vaan siksi että olin aivan ähkyssä kaikesta muusta herkusta), laivalta tuotu iso Toblerone-pötkö, Fazerin sininen -levy, Marianneja (laivatuliaisia, mies niitä on syönyt), Brunbergin suukkoja (olen syönyt pari, muut ovat miehen), vajaa pussi chilipähkinöitä (olleet siellä jo pitemmän aikaa ja vasta torstaina söin niitä ensimmäisen kerran mutta en sentään kaikkia), Muumi-karkkiboksi (laivalta tuotu ja siis lapsille), ksylitol-pastilleja (myös lapsille mutta itsekin tulee otettua pari aina ruoan jälkeen).

10. Mitä tv-sarjoja seuraat?

Liian monia. Tällä hetkellä tv:stä tulee Olipa kerran, Greyn anatomia, Supernatural (tai se taisi jäädä juuri tauolle), Grimm, Game of Thrones, Rakas sinusta on tullut pullukka, Criminal Minds, Rillit huurussa, Huippumalli haussa. Tauolta odotan palaavaksi pääasiassa seuraavia: House, Dexter, True Blood, Borgiat (noiden sarjojen viimeisimmät kaudet katsottu Cmoren kautta, uusia odotellessa), CSI ja NCIS-rikostutkijat nyt ainakin. Varmasti on myös muita sarjoja joita seuraan mutta en vain muista tällä hetkellä...

11. Kuinka rentoudut?

Kaikkein ihanin rentoutumiskeino olisi hautautua sohvannurkkaan huovan alle jonkun hyvän kirjan parissa. Tuota tapahtuu kuitenkin todella harvoin. Rennon fiiliksen saan myös aikaan hyvän salitreenin tai sauvakävelylenkin jälkimainingeissa...

Nyt en kyllä jaksa alkaa etsimään blogeja joissa tämä haaste ei vielä olisi kiertänyt saati keksimään omia kysymyksiä. Jos joku haluaa niin saa vaikka vastailla näihin Satun kyssäreihin joihin minäkin vastasin...

1 kommentti:

  1. Minä nappaan tästä haasteen itelleni. Mulla rassukalla ei ole yhtäkään lukijaa. Byhyy =D Kirjottelen iltasella kun talo hiljenee.

    VastaaPoista