sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Yksi vuoden hauskimmista illoista

Sisarukseni asuvat toisella puolen maata ja näemme melko harvoin, pääasiassa vanhempieni luona joinakin juhlapyhinä, tai lastemme synttäreillä. Kaikki eivät välttämättä ole kuitenkaan aina paikalla, koska myös puolisoidemme suvut. Kesäisin meillä onkin ollut tapana pitää grillijuhlat, jonne tulevat kaikki. Päivämäärä päätetään aina hyvissä ajoin keväällä, jotta jokainen osaa varata ajan kalenteriinsa. 

Eilen oli taas siis noiden grillijuhlien vuoro, ja onneksi minullekin sattui sopivasti tankkauspäivä. Mies vei aamulla lapset vanhempiensa luo ja ajelimme sitten siskoni luo Mäntyharjulle. Kyseessä on siis aikuisten juhlat, ja tälläkin kertaa mukana oli vain veljeni nelikuinen vauva. Aikuisten juhlista huolimatta alkoholia joivat käytännössä vain miehet, meillä sisaruksilla oli hauskaa ihan ilman viinaakin. Joskus noissa juhlissa tulee juotua pari pulloa siideriä tai lonkeroa, mutta tällä kertaa en halunnut sekoittaa elimistöä yhtään alkoholilla. 

Päivälliseksi söin possua, raakamakkaraa, aurajuustolla täytettyjä pekoniherkkusieniä, halloumia ja salaattia. 

Jälkkäriksi oli veljeni avovaimon leipomaa mansikkaraparperipiirakkaa. 

Illalla söimme vielä sipsejä ja karkkeja samalla kun istuimme iltaa, mutta taisin syödä niitä vähemmän kuin joskus aiemmin. 

Ilta oli tosi hauska, en muista koska olisin viimeksi nauranut niin paljon. Söimme hyvin, juorusimme ja pelasimme illalla Piirrä ja arvaa -peliä koko porukalla. Nukkumaanmeno meni myöhäiseksi, mutta aamulla herättiin kuitenkin melko aikaisin (yhdeksän jälkeen), minkä vuoksi tänään on ollut melko väsynyt olo. Palasin kuitenkin kiltisti ruokavalioon, mikä ei välttämättä olisi ollut helppoa krapulaisena. Tänään olen yrittänyt juoda paljon vettä, jotta saisin eilen kertynyttä turvotusta laskemaan. Saattaa kuitenkin olla, että paino on huomenna enemmän kuin viikko sitten...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti