torstai 14. kesäkuuta 2012

Superdieetti vs. imetys, osa II

Ennen superdieetin alkua pohdiskelin sitä, mitä dieetti tekee imetykselle ja että mikä eri dieetin laihdutusprofiileista minun kannattaisi valita. Diettin alussa huomasin, että mukana on muitakin imettäjiä, ja asiantuntijat antoivatkin neuvoksi syödä joko 1. ryhmän (alle 10kg pudotettavaa) tai miesten ohjelman mukaan sillä näissä ryhmissä on eniten syötävää ja maidontuotanto pysyy varmimmin yllä.

Koska pikku-a on kuitenkin jo niin 'iso' vauva, tein oman päätökseni ja aloin noudattamaan dieettiä kaikkein tiukimmassa ryhmässä jonka jäsenillä on pudotettavaa yli 20kg kuten minullakin. Kalorimäärät ovat olleet pienet ja hiilareita olemattomasti vihreitä vihanneksia lukuunottamatta, ja niidenkin määrä on viimeisellä viikolla pudonnut dramaattisesti. Maito on kuitenkin riittänyt ja imetys jatkuu aivan kuten normaalistikin. Toki olen vähentänyt päivittäisiä imetyskertoja noin neljään (ennen dieettiä saatoin imettää jopa 7-8 kertaa vuorokaudessa), mutta se ei johdu dieetistä vaan siitä että yritän jossain vaiheessa saada imetyksen loppumaankin.

Minun on nyt pakko sanoa, että en todellakaan suosittele tällaisella dieetillä laihduttamista kenellekään, jolla on yhtään pienempi imetettävä vauva. Vauva kuitenkin tarvitsee äidinmaitoa, ja maidon tuloa ei ole hyvä horjuttaa liian pienellä kalorimäärällä. Omalla kohdalla maidon tulo on kuitenkin ollut jo niin vakiintunut ja pikku-a oli dieetin alussa tosiaan jo 10,5kk, että uskalsin tähän hommaan ryhtyä. Olen myös uskaltanut pysyä koko ajan yli 20kg pudottavien ruokavaliossa, vaikka asiantuntijat ovat suositelleet joitain asiasta kysyneitä syömään enemmän hiilareita. Tämä on oma päätökseni, ja kohdallani se on osoittautunut oikeaksi, mutta ei välttämättä sovi kaikille. Varsinkin jos vauva syö kiinteitä vasta vähän - tai ei vielä lainkaan -, tiukka dieetti ei ole oikea tapa pudottaa painoa.

Saas nähdä mitä imetykselle tapahtuu extran aikana. Riittääköhän maito yhä, alkaako se vähetä vai alkaako pikku-a vieroittua rinnasta muuten vaan...

2 kommenttia: