lauantai 17. elokuuta 2013

10 päivän haaste: viidettä vietiin

Vaaka näytti aamulla 72,8kg eli painon putoaminen on laskenut ja tästä eteenpäin on siis karistettavana läskiä, ei nesteitä.

Päivä meni taas syömisten osalta hyvin, muutaman viinirypäleen söin ja oman puutarhan omenan, mutta en kuitenkaan herkutellut ellei iltapalaksi tekemääni proteiinipannukakkua sellaiseksi lasketa. Onhan siinä banaania, neljän viljan hiutaleita ja vaniljasokeria eli hiilareita vähäsen, mutta toisaalta en syönyt hiilareita millään päivän muista aterioista (ellei kasviksia ja noita hedelmiä lasketa). Päivälliseksi testasin kesäkurpitsamoussakaa, itse tykkäsin mutta mies ei oikein ja taisi jäädä lapsiltakin suurin osa syömättä...

 
Kesäkurpitsamoussakan lisäksi porkkanaraastetta ja raejuustoa



Moussaka valmistui tämän Valion sivuilla olevan ohjeen mukaan, alla oma versioni joka on lähes täsmälleen sama kuin Valiolla vain parilla pienellä erolla:

Jauhelihakastike
400  g vähärasvaista naudan jauhelihaa
sipulia
1  rkl oivariinia
2  tlk  (600 g) tomaattimurskaa
1-2 valkosipulin kynttä
1  tl suolaa
1  rkl pizzamaustetta

Juustoinen munamaito
1  dl kevytmaitoa
1  prk  (2,5 dl) maustettua ruokakermaa (Ingmannin Valkohomejuusto)
munaa
1/2  tl suolaa  

Väliin
n. 800 g (3-4) kesäkurpitsaa

Pinnalle
1  pussi  (150 g) mozzarellajuustoraastetta (noin puolet sekoitin tosin munamaitoon)

Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit rasvassa. Lisää tomaattimurska, hienonnetut valkosipulin kynnet, suola ja pizzamauste. Anna kiehua 2 - 3 min.
Yhdistä munamaidon aineet.
Leikkaa kesäkurpitsat siivuiksi.
Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain jauhelihakastiketta ja kesäkurpitsaviipaleita. Kaada puolet munamaidosta vuokaan, kun kerroksista puolet on koottu. Jatka loppuun ja kaada loppu munamaito päälle. Lado päällimmäiseksi kesäkurpitsaa. Ripottele päälle juustoraaste.
Kypsennä 200 asteessa n. 60 min tai kunnes kypsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti