Päivä meni taas syömisten osalta hyvin, muutaman viinirypäleen söin ja oman puutarhan omenan, mutta en kuitenkaan herkutellut ellei iltapalaksi tekemääni proteiinipannukakkua sellaiseksi lasketa. Onhan siinä banaania, neljän viljan hiutaleita ja vaniljasokeria eli hiilareita vähäsen, mutta toisaalta en syönyt hiilareita millään päivän muista aterioista (ellei kasviksia ja noita hedelmiä lasketa). Päivälliseksi testasin kesäkurpitsamoussakaa, itse tykkäsin mutta mies ei oikein ja taisi jäädä lapsiltakin suurin osa syömättä...
![]() | |||
Kesäkurpitsamoussakan lisäksi porkkanaraastetta ja raejuustoa |
Moussaka valmistui tämän Valion sivuilla olevan ohjeen mukaan, alla oma versioni joka on lähes täsmälleen sama kuin Valiolla vain parilla pienellä erolla:
Jauhelihakastike
400 g | vähärasvaista naudan jauhelihaa |
2 | sipulia |
1 rkl | oivariinia |
2 tlk (600 g) | tomaattimurskaa |
1-2 | valkosipulin kynttä |
1 tl | suolaa |
1 rkl | pizzamaustetta |
Juustoinen munamaito
1 dl | kevytmaitoa | |
1 prk (2,5 dl) | maustettua ruokakermaa (Ingmannin Valkohomejuusto) | |
3 | munaa | |
1/2 tl | suolaa |
Väliin
n. 800 g (3-4) | kesäkurpitsaa |
Pinnalle
1 pussi (150 g) mozzarellajuustoraastetta (noin puolet sekoitin tosin munamaitoon) |
Ruskista jauheliha ja hienonnetut
sipulit rasvassa. Lisää tomaattimurska, hienonnetut
valkosipulin kynnet, suola ja pizzamauste. Anna kiehua 2 - 3 min.
Yhdistä munamaidon aineet.
Leikkaa kesäkurpitsat siivuiksi.
Lado voideltuun uunivuokaan
kerroksittain jauhelihakastiketta ja kesäkurpitsaviipaleita. Kaada
puolet munamaidosta vuokaan, kun kerroksista puolet on koottu. Jatka
loppuun ja kaada loppu munamaito päälle. Lado päällimmäiseksi
kesäkurpitsaa. Ripottele päälle juustoraaste.
Kypsennä 200 asteessa n. 60 min tai kunnes kypsä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti