sunnuntai 11. elokuuta 2013

Kilo kuukaudessa, 12 kiloa vuodessa?

Viime aikoina en ole pomppinut vaa'alla joka aamu, mutta seuraan kyllä sen lukemaa useita kertoja viikossa. Eilen ajattelin päivittää lukeman tännekin, ja noin kuukausi sitten mitattuun lukemaan oli tullut kilo lisää. Paino on itse asiassa käynyt eilisaamuista 72,6 kiloa korkeammallakin. Pahimmillaan se oli yli 74kg ollessani todella turvoksissa pari viikkoa sitten, mutta tuli alaspäin heti kun olin pari päivää ilman herkkuja. Tänään en vaa'alla viitsinyt käydäkään eilisen suklaalla ja juustonaksuilla herkuttelun jälkeen.

Näyttää pahasti siltä, että paino on kuitenkin vähitellen noususuunnassa. Kilo kuukaudessa ei tietysti tunnu paljolta, mutta jos se jatkaa nousemistaan samaan tahtiin niin vuodessa olenkin jo 12 kiloa lihavampi. Sillä tavoinhan painoni on noussut aiemminkin, vähitellen kilon kerrallaan, ilman että olen oikeasti edes huomannut lihomistani.

Nyt luulisi tilanteen olevan toinen. Hoen koko ajan itselleni että en saa lihoa, en saa lihoa, mutta mitä tapahtuu? Herkuttelen minkä ehdin enkä harrasta lainkaan aerobista liikuntaa. Salilla olen käynyt pari kolme kertaa viikossa, mutta jostain syystä en tunnu löytävän aikaa enkä motivaatiota aerobiselle treenille. (Teko)syitä riittää: plantaarifaskiitti estää juoksemisen, lapset häiritsevät crosstreinaamista, kävelysauvoista ovat tassut loppuun kuluneet eikä ohjatuille jumppatunneille ole varaa. Pelkät kävelylenkit tuntuvat typeriltä, enkä sitä paitsi jaksa mennä kävelylle ennen aikaista aamuvuoroa pikku-a:n herättäessä monta kertaa yössä. Iltapäivisin taas lapset vaativat niin paljon huomiota että vietän mieluummin aikani heidän kanssaan (enkä todellakaan jumitu tietokoneen ääreen heidän katsellessaan illan pikku kakkosta, en tietenkään). Enkä lenkille helposti pääsisikään sillä mies pääsee usein töistä kotiin vasta vähän ennen iltaseitsemää missä vaiheessa on jo lasten iltapuuhien aika.

Mistä siis saisin revittyä motivaatiota lähteä lenkkeilemään nykyistä useammin? Pakko sitä aerobistakin olisi harrastaa, jotta paino ei nouse tästä enempää... Herkuttelun lopettamisesta puhumattakaan...

2 kommenttia:

  1. Käykää illalla/iltapäivällä lasten kanssa lenkillä? Pyöräilemässä tai vaunuilemassa? Älä stressaa ainakaan aamulenkeistä, jos et saa öitäsi vielä nukkua. Sen aika ei ole nyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen olen havainnut että lasten kanssa on turha haaveilla lenkkeilystä. Iso-A saattaa kyllä mennä potkupyörällään ihan hyvää vauhtia, mutta pikku-a ei kamalasti halua nykyään istua rattaissa vaan etenee jalkakäytävällä omaa hidasta tahtiaan. Tänään sain ilokseni poljettua crosstrainerilla, olen tyytyväinen :)

      Poista