maanantai 12. elokuuta 2013

Kymmenen päivän haaste

Viimeaikaisten herkuttelujen jälkeen on pakko katsoa, kuinka paljon painoa kropasta saa pois olemalla ilman ylimääräisiä mässäilyjä vähän kauemmin kuin päivän tai pari putkeen - eli kuinka
paljon kertyneistä kiloista on oikeasti turvotusta ja kuinka paljon ehtaa läskiä.

Aion noudattaa pääasiassa dieetin mukaista ruokavaliota, eli aamupalaksi rahkasmoothie, lounaaksi salaatti, välipalaksi proteiinipatukka ja hedelmä sekä iltapalaksi joko rahkaa tai (valkuais)munakasta. Päivällisellä syön samaa ruokaa muun perheen kanssa, mutta yritän valmistaa senkin mahdollisimman tarkkaan dieetin mukaisesti eli vetämättä mitään hiilariövereitä. Näiden kymmenen päivän haasteena on pysytellä erossa ylimääräisistä naposteluista, herkuista puhumattakaan. En aio kieltää itseltäni hedelmää tai paria - oman puutarhan omenat alkavat olla jo kypsiä ja luumujen kypsymistäkin odotellaan - mutta yritän välttää tunkemasti suuhuni koko ajan kaikkea ylimääräistä.

Minun piti aloittaa jo tänään, mutta appivanhemmat tulivat käymään enkä kehdannut olla syömättä (puolikasta) korvapuustia kahvipöydässä. Sinänsä saan kuitenkin olla tähän päivään tyytyväinen, sillä kävin kaupassa enkä sortunut ostamaan herkkuja kuten niin usein viime aikoina. Lisäksi poljin töiden jälkeen puoli tuntia crosstrainerilla ennen kuin hain lapset hoidosta. Päivän aikana teki kyllä useammankin kerran mieli jotain hyvää, mutta sain hillittyä itseni. Söin myös muutaman palan kaverini jenkeistä tilaamia sokerittomia purukumeja, jotka ovat muuten tosi hyviä.

Kuvasta puuttuu yksi, eli minttusuklaa(jäätelön) makuinen purukumi, sen paketin vein työpaikalle

Tuon purkan huono puoli on se että leuka joutuu koetukselle sitä jauhaessa, minkä vuoksi joudun vähän hillitsemään noiden syömistä tai muuten kärsin pian armottomasta jännityspäänsärystä.

Miksi haluan pysyä ruodussa juuri kymmenen päivää enkä kauemmin? Siksi, että ensi viikon perjantaina mies lähtee viikonlopuksi mökille, ja saatan itse käydä lasten kanssa kylässä joko appivanhempien luona tai jossain muualla jossa herkkuja on tarjolla. Puhumattakaan siitä, että ollessani yksin lasten kanssa kotona haluan pitää mahdollisuuden herkutella edes vähäsen saatuani lapset illalla nukkumaan...

Haaste alkaa siis huomisesta, lupaan raportoida rehellisesti siitä saanko taltutettua herkuttelun himoni. Ja minähän saan, nyt kun olen sen päättänyt!

Pakko vielä kertoa että lapseni saivat eilen pienen serkkupojan, kun pikkusiskoni sai vauvan yli neljän vuoden yrittämisen ja useamman lapsettomuushoitojakson jälkeen. Olen hänen ja hänen miehensä puolesta aivan uskomattoman onnellinen, harmi vain että asuvat aivan toisella puolen Suomea eli kovin usein en tuota pientä lasta pääse näkemään. Onneksi netti ja valokuvat on keksitty ♥

7 kommenttia:

  1. Hei eiks toi oo sitä purkkaa mitä ne mainostaa siin suurimmas pudottajassakin?? :D Mistähän tota voi tilaa? Onks noi oikeesti tosi hyviä? :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on juuri niitä Suurimmassa pudottajassa mainostettuja. En tiedä mistä kaveri ne tilasi, joku verkkokauppahan se oli mutta voin selvittää tarkemminkin. Ovat muuten jokainen noista mun mauista todella todella hyviä ja makuakin riittää yllättävän pitkään :)

      Poista
  2. Tsemppiä! Mä kestin viikon ja eilen illalla repsahti. Nyt ottaa kupoliin aikas paljon. Mutta uusi päivä taas ja tästä tulee hyvä päivä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin tulee hyvä päivä. Tsemppiä sullekin!

      Poista
  3. Tota purkkaa saa ainakin Amazonista, mutta itse koin hinnan aika suolaiseksi ja sen takia jätin sen tilaamatta. Maut kyllä todella houkuttelisivat. :)

    VastaaPoista
  4. Piti oikein googlettaa.. tuolta löytyy
    http://www.alphageek.fi/Extra-Dessert-Delights.html?gclid=CMzxybb_-rgCFah3cAodmEIAPQ

    paketin hinta näyttäisi olevan 2,69€

    VastaaPoista
  5. Kysyin noista purukumeista kaverilta. Oli tilannut ne Ebayn kautta, ja postikuluineen yhden paketin hinnaksi jäi 1,60e eli todella edullinen hinta noihin alphageekissä myytäviin verrattuna :)

    VastaaPoista