perjantai 17. elokuuta 2012

Se oli sitten siinä

Nimittäin pikku-a:n imetys. Jo useamman viikon ajan imetin enää kerran päivässä - pieniä yökiukuttelunvaimennuslipsumisia lukuunottamatta - ja mietiskelin että kuinka kauan pikku-a jaksaa olla rintamaidosta kiinnostunut.

Luulen, että viimeisen niitin imetyksen loppumiselle toi pikku-a:n korvatulehdus. Tyttö oli jo monta päivää imenyt kovin nihkeästi ja parkaissut aina muutaman imaisun jälkeen, ja tiistaina käytin vihdoinkin varmistamassa tulehduksen lääkärissä. Sitten toissapäivänä, kun päiväuni- ja imetysaika taas koitti, ei pikku-a huolinutkaan enää lainkaan rintaa. Kääntyi vain vieressäni toiselle kyljelle selkä minua päin. Onneksi hän nukahti päiväunille ilman maitoakin. Tarjosin rintaa vielä myöhemmin iltapäivällä, mutta silloinkaan se ei kelvannut. Illalla totesinkin miehelle, että se oli nyt siinä. Eilen en meinannut saada pikku-a:ta nukahtamaan päiväunille, joten tarjosin hänelle sittenkin vielä rintaa. Ei kelvannut, eli en aio enää edes yrittää.

On oikeastaan parempi, että imetys loppuu näin, tytön omasta aloitteesta - vaikka se johtuisikin vain siitä että rinnan imeminen sattui korviin. Säästynpä kamalalta känkkäränkältä vieroitusvaiheessa. Olo on silti jokseenkin haikea, vaikka tiedän pääseväni nyt rintaliiviostoksille - minulla ei nimittäin ole yksiäkään sopivia liivejä imetys- ja urheiluliivejä lukuunottamatta. Imetys oli kuitenkin ihana tapa tuntea läheisyyttä pikku-a:n kanssa, se oli hetki vain meille kahdelle. Loppuvaiheessa meinasi tosin tulla pientä näykkimistä aina silloin tällöin, eli sinänsä imetyksen loppuminen on mukavaa kun ei tarvitse koko ajan jännittää koska pienet hampaat iskevät kiinni.

Iso-A:n imetys loppui jo 9kk iässä eli sain imettää pikku-a:ta lähes 5kk kauemmin. Nyt minulla ei kuitenkaan ole enää vauvaa jota imettää, ja saa nähdä tuleeko sellaista enää koskaan...

4 kommenttia:

 1. Voi voi, mullakin kaksi lasta ja imetystä takana yhteensä vain 4-4,5kk että ole iloinen noista ajoista! Todella pitkään olet saanut imettää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu olen kyllä iloinen, enkä todellakaan ollut ajatellut että imettäisin pikku-a:ta näinkään kauan. Moni asia tietysti helpottuu kun ei enää imetä, mutta haikea olo on silti...

   Poista
 2. Tsemppiä haikeaan oloon! Mutta ihanaa päästä liiviostoksille! Itsekin haaveilen siitä, että saisin taas hyvin istuvat rintsikat lievästi sanottuna kulahteneiden imetysliivien tilalle. Mutta vielä en ole ostanut, kun imetys jatkuu ja töihinkään en ole menossa... Eli kärvistelen vielä hetken ainakin näissä muutamissa vuoden ajan nonstoppina käytössä olleissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollut imetysliivejä tasan kahdet. Toiset käytössä ja toiset pesussa. Ostin kyllä kolmannetkin, mutta ne olivat kaarituelliset ja painoivat aina niin paljon etten käyttänyt kuin kerran... Olis kyllä ihanaa jos saisi edes parit kunnolla istuvat liivit, enempää en viitsi ostaa kun ei tiedä kuinka paljon koko vielä muuttuu jos paino tippuu...

   Poista