lauantai 10. marraskuuta 2012

Mielikuvaharjoittelua

Liten hyvinvointivalmentaja kirjoitti taannoin, kuinka suuri vaikutus omilla ajatuksilla ja mielikuvilla on painonhallintaan. Jos haluaa pudottaa painoa menestyksekkäästi, on myös omassa mielessään nähtävä itsensä onnistujana eikä epäonnistujana. Olen miettinyt tätä viime aikoina paljon, nyt kun Lite alkaa olla ohi ja edessä on aika ilman tiukkaa, ohjattua ruokavaliota. On ihan loogista, että jos kuvittelen itseni ostamassa suklaata ja syöpöttelemässä kotona niin on helppo sortua tekemään samaa oikeassakin elämässä. Jos taas kuvittelen että kieltäydyn herkuista ja harrastan liikuntaa, niin ehkä käytännön toteutus sujuu helpommin.

Kuinka sitten kuvittelee itsensä kieltäytymässä herkuista? Onhan paljon helpompaa nähdä mielessään, kuinka menee karkkikaapille ja ottaa sieltä palan suklaata, kuin että ei mene sinne... Niinhän se kuitenkin menee, että jos yrittää olla ajattelematta jotain, niin sitä ei voi mitenkään olla ajattelematta.

Olenkin viime aikoina yrittänyt iskostaa mieleeni sitä, että jatkuva herkuttelu ei ole mitenkään vaihtoehto jos haluan pysyä loppuelämäni normaalipainoisena. Jotenkin luulisi että näiden puolen vuoden aikana, mitä olen Fitfarmin ohjelmia noudattanut, olisivat uudet tavat juurtuneet syvään ja että vanhat tavat - eli esimerkiksi karkin ostaminen joka kauppareissulla - eivät palaisi. Onhan sanottu, että uusien tapojen juurtumiseen voi mennä jopa kuusi kuukautta, ja minähän olen tosiaan jo sen aikaa harjoitellut tätä uutta elämäntapaa.

Oikeastaan on jopa vaikea kuvitella, että palaisin kaikessa takaisin vanhaan. En voisi kuvitellakaan että söisin aamupalalla leipää, ja vaikkapa salaatin tekeminen lounaaksi on aivan ihana juttu. Perunoitakaan ei ole ikävä, mutta kaipa niitä tulee jatkossa syötyä edes jossain määrin. Välillä ajattelen, että olisi todella kiva osallistua myös alkuvuodesta järjestettävään Liteen, mutta In Shape - eli ylläpitoryhmään. Vielä en kuitenkaan osaa sanoa osallistunko siihen vai en, riippuu ihan siitä kuinka nämä pari kuukautta ennen uuden Liten alkua sujuvat.

Tein muuten blogilleni uuden otsikkokuvan, mitäs tykkäätte? Luultavasti muokkaan sitä vielä runsaan viikon päästä. Mies ottaa tuolloin Liten lopetuskuvan, ja pitäähän se nyt laittaa noiden aiempien kuvien jatkoksi...

1 kommentti:

  1. Mua rupes kiinnostaan kuin sun mies on suhtautunut sun projektiin? Tsempannut mukana vai ollut hiljaa taustalla? -a-

    VastaaPoista