torstai 22. marraskuuta 2012

Mites ne säännöt?

Jokin aika sitten laadin itselleni joukon sääntöjä, joita lupasin noudattaa Liten jälkeen. Kuinka hyvin lupaukseni on pitänyt tähän saakka?

Aamupalaksi joko rahkasmoothie tai kaurapuuro raejuuston kera, eli dieettityyliin
Tämä lupaus on toistaiseksi pitänyt mainiosti. Olen kahtena aamuna tehnyt smoothien, muina aamuina puuroa.

Päivän toinen pääateria on salaatti, mutta toisella aterialla saan syödä samaa ruokaa muun perheen kanssa
Tämä on pitänyt huonommin. "Tavispäiviä" on ollut tähän saakka viisi, ja vain kahdesti päivän toinen ateria on ollut salaatti. Eilen söin lounaan seurakunnan perhekerhossa (kaurapuuroa ja ruisleipää, mutta aamupalana oli smoothie ilman kaurahiutaleita). Päivälliseksi tein riisiä kera broileri-pekoni-kermakastikkeen, ja sitähän ei mitenkään voinut jättää syömättä... Lisäksi korvasin lounaan yhtenä päivänä paahtoleipäviipaleella ja tomaatilla (kun en jaksanut tehdä salaattia), päivälliseksi söin samaa ruokaa muun perheen kanssa. Ja tänään söin lounaaksi eilistä riisi-broileri-pekonihässäkkää, tarkoituksena syödä päivällisellä se salaatti. Tein kuitenkin ruoaksi niin hyvää makaroni-jauhelihamössöä, että en saanut hillittyä itseäni vaan söin sitä itsekin. Tosin aika kohtuullisen annoksen, ja seurana 300g kasviksia eli sama määrä mitä olisi ollut salaatissakin. Huomisesta osaan sanoa jo sen verran, että syön taatusti salaatin lounaaksi ja päivälliseksi karjalanpaistia (ja perunoita).

Herkkuja maksimissaan kaksi kertaa viikossa
Tätä olen noudattanut hyvin. Eilen hemmottelin itseäni käymällä jalkahoidossa (sain mieheltä lahjakortin) ja sitä ennen herkuttelin Arnoldsin Spinnyllä. Viikon toinen herkuttelupäivä on vuorossa lauantaina jolloin saamme päivän ajaksi lapsivapaata ja juhlistamme hääpäiväämme.

Liikuntaa minimissään 4 kertaa viikossa, joista vähintään 2 kertaa joko salitreeni tai Liten kotitreeni
En ole harrastanut minkäänlaista liikuntaa viikkoon tämän ärsyttävän flunssan vuoksi. Kurkku on vieläkin todella kipeä ja täynnä limaa, ja yskä vaivaa mutta kurkkuun koskee yskiä. Odotan vain että paranisin ja pääsisin taas salille...

Vähintään 3 litraa puhdasta vettä päivässä
En ole dieetin loppumisen jälkeen enää kirjannut ylös jokaista juomaani vesituopillista mutta uskoisin juovani tarpeeksi. Yleensä litra vettä on juotuna jo ennen aamukymmentä, ja tuoppi tyhjenee senkin jälkeen useamman kerran.

Jos paino nousee yli 2kg, tiukka paluu Liten Weight Loss -ryhmän ruokavaliolle kunnes kilot on saatu pois
Onneksi tähän ei ole vielä jouduttu. Paino on pyörinyt koko viikon 72,5 molemmin puolin, eli noin kilon Liten loppupainon yläpuolella. Tosin en tuota edes ihmettele, sillä sitä 71,5 kilon lukemaa edelsi monta päivää todella vähähiilarisella ruokavaliolla. Lupaan kuitenkin, että jos vaaka ylittää 73,5kg niin palaan dieettiin vaikka kuinka tekisi mieli syödä samaa ruokaa muun perheen kera.

Vaa'alle vähintään kerran viikossa
Olen käynyt vaa'alla joka päivä.

Uskoisin, että viimeisestä puolesta vuodesta on jäänyt ainakin jotain selkäytimeen. Aiemminhan olisin lohduttanut huonoa oloa, väsymystä tai ärtymystä suklaalla - ja aivan taatusti hoitanut sillä flunssaista oloa. Nyt minun ei ole tehnyt pahemmin edes mieli herkkuja. Tiistaina olin äärimmäisen väsynyt valvotun yön jälkeen, ja kun kävelin lasten kanssa kotiin perhekerhosta mielessä kävi piipahtaa kaupan kautta. Kuvittelin meneväni kauppaan, ostavani suklaata ja syöväni sen, mutta ajatus ei saanutkaan aikaiseksi lainkaan mielihyvää eikä oikeastaan minkäänlaista mielihalua. Olikin todella helppoa kävellä kaupan ohi. Eilenkin pyörittelin mielessäni ajatusta että kävisin ostamassa suklaata kotimatkalle tullessani jalkahoidosta, mutta enpä tehnyt sitäkään.

Vaikka nyt näyttää hyvältä, niin tiedän että olisi todella helppoa sortua takaisin vanhoihin tapoihin ja jämähtää niihin. Niin kauan kuin en sorru sitä ensimmäistäkään kertaa, on itsensä hillitseminen aika helppoa, mutta jos pirulle antaa pikkusormen... Yritän siis pysytellä lujana...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti