maanantai 5. marraskuuta 2012

Säännöt Liten jälkeen

Nyt, kun Lite alkaa olla ohi, on aika miettiä että mitäs sitten? Kuinka saan pudotettua viimeiset ylipainokilot - ja sitten ylläpidettyä normaalipainon - järkevästi, ilman että sorrun herkuttelemaan tai jään muuten syöpöttelykierteeseen. Päätinkin luoda itselleni sääntöjä, joista en halua lipsua.

Säännöt ovat seuraavat:


 1. Aamupalaksi joko rahkasmoothie tai kaurapuuro raejuuston kera, eli dieettityyliin
 2. Päivän toinen pääateria on salaatti, mutta toisella aterialla saan syödä samaa ruokaa muun perheen kanssa
 3. Herkkuja maksimissaan kaksi kertaa viikossa
 4. Liikuntaa minimissään 4 kertaa viikossa, joista vähintään 2 kertaa joko salitreeni tai Liten kotitreeni
 5. Vähintään 3 litraa puhdasta vettä päivässä
 6. Jos paino nousee yli 2kg, tiukka paluu Liten Weight Loss -ryhmän ruokavaliolle kunnes kilot on saatu pois
 7. Vaa'alle vähintään kerran viikossa
Uskoisin, että pystyn noudattamaan sääntöjä suhteellisen hyvin. Kaikkein helpompia ovat aamupalan pitäminen dieettityylisenä - sekä smoothie että puuro raejuuston kera ovat ihania! - ja veden juonti, enkä usko olevan vaikeaa syödä salaattiakaan lounaaksi. Vaa'alla käynti auttaa pitämään painon tasaisena, ja olen huomannut että paino on usein lähtenyt nousuun siinä vaiheessa kun en vaa'alla enää käy. Mikä sitten lie syy ja mikä seuraus, mutta luulen että on paljon helpompi kieltäytyä myöntämästä painon nousu kun lukemaa ei näe vaa'alla. 

Herkuttelun pitämisestä minimissä tulee mahdollisesti haastavaa, mutta yritän tosiaan pitää ylärajan kahdessa päivässä viikossa. Kaupasta ei saa ostaa herkkuja joka kerta, ei vaikka kuinka tekisi mieli! Onneksi minulla on vielä lapset vahtimassa minua, mutta entä kun palaan töihin? Kuka minua siellä vahtii, etten mätä naamaan suklaata asiakkaiden välissä kuten joskus ennen?

Liikunnan harrastaminen tulee myös olemaan haastavaa ainakin tammikuussa, kun palaan töihin. Jaksanko lähteä salille tai lenkille enää töiden jälkeen, kun en ole nähnyt lapsia koko päivänä? Aamulla jaksan tuskin herätä ennen kukonlaulua ainakaan kaikkein aikaisempina työvuoroina, mutta ehkä ehdin aamulenkille myöhäisempinä päivinä jos vain miehellä ei ole itsellä aikaista vuoroa. Työpaikan yhteydessä on onneksi maksutta käytössä oleva sali - ainakin maalis-huhtikuulle jolloin työpiste siirtyy toisaalle - jossa voin käydä tekemässä tehokkaan treenin ennen tai jälkeen töiden jos lasten hakemisella ei ole niin kiire. Ja sanokaa vain huonoksi äidiksi, mutta en aio kertoa päiväkodissa että teen 6-tuntista päivää. Olkoon siinä uskossa että työvuoroni ovat normaaleita 7,5-tuntisia joista tosin pääsen ajoittain aikaisemmin pois hakeakseni lapset hyvissä ajoin... Siten saan tehtyä ruokaostoksetkin ennen lasten hakemista ettei tarvitse ajella edestakaisin päiväkodin ja kaupan välillä...

Mutta takaisin asiaan. Nämä siis ovat laatimani säännöt, joita aion noudattaa kunhan Lite loppuu. Virallisestihan jäljellä olisi enää tämä viikko, mutta minulla "vapaa" elämä alkaa vasta lauantaina 17.11. Ensimmäiset pari päivää tulee luultavasti lipsuttua vähän enemmänkin johtuen pitkästä ajomatkasta vanhempieni luo ja takaisin sekä kummipojan synttäreistä siellä 400 kilsan päässä, mutta sitten alkaa uusien sääntöjen noudatus. 

Kuulostavatko säännöt teidän lukijoiden mielestä sellaisilta, että niissä voisi jopa pysyä?

1 kommentti:

 1. Siis VAU mikä painonpudotus sulla! Respectiä!!
  Ja noin nopsaan... Itsellä on kauhea angsti näistä kotiäitikiloista ja yritän saada itseäni ruoskittua laihtumaan. Se vain on ihan hiton vaikeaa kun ei enää ole ihan nuori. Tai varmaan on nuoremmillekin, mutta siis ihan hirveää tämmöiselle herkkuperseelle! Mutta siis mahtavaa, että olet onnistunut!

  VastaaPoista