maanantai 7. tammikuuta 2013

Jojon viimeinen pomppu

Tänä aamuna tein Superdieetin virallisen alkupunnituksen ja mittaukset, enkä todellakaan ole tyytyväinen. Paino ja mitat ovat käytännössä samassa, missä ne olivat Liten puolivälimittauksessa eli lokakuun alussa. Paino oli siis tänään 76,3kg, vyötärö navan kohdalta 93,5cm, lantion levein kohta 106cm, reidet 56 ja 55cm, rinnanympärys 89,5cm ja alli 28,5cm. Lisää senttejä on siis tullut Liten lopusta jokapuolelle eikä vain vatsaan.
Onhan tietysti aina vähän epävarmaa että olenko mitannut samasta paikasta kuin viimeksi, mutta tekemistä riittää silti jotta saisin taas vyötärön alle 90 sentin ja lantion alle 100 sentin.

Sitten tuohon otsikon aiheeseen eli jojoon. Koko aikuisikäni olen ollut jojo-laihduttaja. Olen useamman kerran saanut pois enemmän tai vähemmän kiloja, mutta dieetin loputtua sortunut liialliseen herkutteluun ja saanut karistamani kilot korkojen kera takaisin. Toki olen saanut pidettyä painoni kuosissa pitkiäkin aikoja (parhaimmillaan useamman vuoden) mutta jossain vaiheessa paino on aina lähtenyt nousuun kuin huomaamatta.

Vannoin taas Liten jälkeen, että nyt en anna painon nousta. Kuinkas kävikään? Painoni on nyt lähes 5kg enemmän kuin marraskuun puolivälissä. On tietysti helppo syyttää joulua ja joululahjasuklaita, mutta eihän kukaan niitä väkisin suuhuni työntänyt. Itseasiassa jopa ilmoitin sisaruksilleni toivovani suklaata lahjaksi... Superdieetti tulikin siis mahdollisimman hyvään aikaan. Saan pysäytettyä painonnousun ja pääsen toivon mukaan vihdoinkin normaalipainon puolelle. Lisäksi voin prosessoida ajatusta elämäntapojen muutoksesta ainakin tämän 13 viikkoa (kun lasketaan mukaan SD, Extra ja niiden välinen viikko) ilman suurta pelkoa siitä että herkuttelu karkaisi käsistä.

Tiedän, että minun ei koskaan tule olemaan helppoa pitää painoani normaalipainon puolella. Joudun varmastikin loppuelämäni muistuttamaan itseäni herkuttelun vaarallisuudesta ja varomaan ettei syöpöttely karkaa käsistä. Jos elämässä tapahtuu jokin kriisi, niin tiedän lohduttavani itseäni aina ensin ruoalla. Tästä ajatusmallista minun tulisi päästä eroon ja pyrkiä oppimaan liikunnan ilo ja voimaannuttava vaikutus. Tekemistä siis riittää fyysisen dieetin lisäksi myös henkisellä puolella.

Tässä muuten SD13:n aloituskuvat, jotka mies otti minusta tänä aamuna. Päätin vaihtaa kaksiosaisen uimapuvun nyt alusvaatteisiin, sillä se puku alkaa olla vähän reilu ja näkyypä vatsankin pieneneminen näin paremmin...
1 kommentti:

  1. Yksi jojottelija täälläkin moi! Se on ehkä surkein muoto tästä touhusta, kun ei vaan osaa pysyä saavutuksissaan.

    Jään seuraamaan sd-taivalta, itellä alkaa Lite maanantaina :)

    VastaaPoista