sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Todella Toimelias Päivä

Tänään oli viimeinen päivä ennen hoitovapaani loppua. Huomenna lähden töihin 1v8kk tauon jälkeen, ja lapset aloittavat päiväkotiuransa. Tänään valmisteltiin siis sitä. 

Aamupäivällä käytin hyödyksi puulieden lämmön ja valmistin useammankin aterian miehen hoitaessa talon siivoamista eli imuroidessa taloa. Keitin perunat lasten lounaaseen ja ison kattilallisen jauhelihakastiketta huomisen päivällistä varten sekä pakastimeen tuleville päivällisille. Itselleni valmistin kasvissosekeiton sipulista, paprikasta, kesäkurpitsasta, pinaatista ja kukkakaalista ja paistoin sen sekaan broilerinjauhelihaa. Siitä tuli ateria tämän päivän lisäksi kolmeksi päiväksi, lisään vain tarvittavat hiilarit (tänään keitettyä ja muussattua perunaa). Tein myös itselleni neljäksi päiväksi (tämä mukaanlukien) makaroni-jauheliha-sipuli-paprikamössöä ja vielä lihakeiton päivälliseksi muulle perheelle - siitäkin riittää muille ensi viikon ruoaksi.

Tähän väliin kommentti siitä, että olisivathan nuo itselleni tekemät ruoat olleet myös muille sopivia. Pakastimessa on kuitenkin makaronimössöä jo lapsia varten, ja ovatkin syöneet sitä aika usein mutta itse en siihen kyllästy. Siksi tein tällä kertaa muuta perhettä ajatellen tuon jauhelihakastikkeen, tiedän että se maistuu spagetin kanssa lapsille paremmin kuin mainiosti. Kasvissosekeitoista lapset puolestaan eivät erityisemmin välitä, joten oli helpompi tehdä heille ja miehelle iso satsi lihakeittoa josta riittää miehellekin töihin ainakin pariksi päiväksi. Itse kun joudun punnitsemaan omat syömiseni - ja vielä raakapainoina ennen valmistamista - niin on helpompi tehdä esimerkiksi se neljän annoksen satsi ja jakaa se tasan neljään rasiaan jo valmiiksi. Eipä tarvitse stressata omistakaan syömisistä joka päivä.

Mutta takaisin tähän päivään. Kun pikku-a oli mennyt päiväunille, iso-A katsoi muumeja ja me istahdimme miehen kanssa sohvalle Dexterin merkeissä. Sitten poljin 45min crosstrainerilla ja tein kotitreenin, jonka jälkeen oli vuorossa suihku, oma ateria ja keittiön siivousta. Sitä seurasi lasten vaatteiden nimikointia ja päivähoitoreppujen pakkaamista. Lisäksi olen tehnyt itselleni jo huomisen aamupalasmoothienkin valmiiksi jääkaappiin, jotta siihen ei mene aamulla aikaa vaan ehdin käymään sauvakävelyllä ennen töihin menoa. Varasinpa miestä varten tytöille huomiset vaatteetkin jotta hän saisi tytöt vietyä hoitoon ajoissa - mies lähtee töihin myöhemmin kuin minä, ja toivon että kun hän vie lapset päiväkotiin pikku-A suostuisi jäämään sinne vähemmillä itkuilla...

Lasten mentyä nukkumaan ehdin vielä venytellä ja syödä iltapalan, ja nyt on vihdoinkin aika mennä nukkumaan jotta tosiaan jaksan herätä hyvissä ajoin. Ensi viikko tulee olemaan mielenkiintoinen muutos koko perheelle, täältä tullaan työelämä!

1 kommentti:

  1. Onneksi olkoon töihin paluusta, mä olen kyllä niin kade siitä!!! Vaikka toisaalta tuo pienempi heppu (1v1kk) olisi vielä aika avuton hoitoon vietäväksi, mutta on tässä sitäkin mahdollisuutta puntaroitu, että mies voisi pitää jonkun kuukauden hoitovapaata, jos kävisi niin järkyttävä munkki että saisin töitä. Mutta enpä usko että tässä mitään tapahtuu, pah.

    VastaaPoista