torstai 27. syyskuuta 2012

Elämäni paras dieettiruoka

eli Jauhelihakesäkurpitsapata

En ole koskaan ollut kovin hyvä kokki. Osaan kyllä laittaa todella hyviä ruokia jos minulla on tarkka ohje, mutta oma mielikuvitus puuttuu kokonaan enkä yleensä osaa yhdistellä aineksia summittaisesti. Tänään kuitenkin onnistuin tekemään parasta ruokaa koskaan dieettieni aikana, ja mikä parasta: laitoin ruokaan aineksia ihan omasta päästäni! Ohjeesta tulee neljä annosta Liten laihduttajien mukaista ruokaa.



Tekemäni annos, jossa seassa vielä raejuustoa


Ruokaan tuli:
400g jauhelihaa
Kasviksia niin paljon että yhteispaino on 1200g, oma valikoimani sisälsi seuraavia

  • purkki tomaattimurskaa (mehu valutettuna) - tietysti ilman lisättyä sokeria tai suolaa
  • 1 kesäkurpitsa (n. 500g) pieninä kuutioina
  • sipuli silputtuna
  • pari valkosipulinkynttä
  • paprika pieninä kuutioina
  • tomaattia pieninä kuutioina
Chilimausteseosta
grillaus- ja yleismaustetta
musta- ja valkopippuria

Paistoin jauhelihan kasarissa ja lisäsin joukkoon kaikki muut ainekset kesäkurpitsaa lukuunottamatta. Heitin mausteeksi vähän sitä sun tätä, eli siis noita chilimausteseosta, grillaus- ja yleismaustetta ja pippureita vapaalla kädellä. Laitoin kannen päälle ja annoin hautua vajaan tunnin matalassa lämmössä. Sitten lisäsin joukkoon kesäkurpitsat ja keitin kunnes nekin olivat kypsiä. Lopputulos oli mahtava, tosin en tiedä osaanko toistaa sitä enää uudestaan, sillä mausteiden määrä vaikuttaa ja vaihtelee tietysti aina kun en mitään mitannut. Tällä kertaa ruoka oli mukavan tulista, mutta ei liikaa. Olen varma siitä, että pitkä haudutus oli osasyynä onnistumiseen :)
Ruoan määrä oli muuten paljon pienempi kuin tavallisesti, sillä kasvikset kutistuivat lähes olemattomiin haudutuksen aikana. Sain onneksi silti vatsan täyteen, mutta enemmänkin olisin voinut syödä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti