maanantai 14. toukokuuta 2012

Aatokset Superdieetin 1. viikon jälkeen

Ensimmäinen viikko superdieettiä on ohi ja toinen alkanut. Olo on mahtava, sillä painoa putosi viikon aikana tasan kaksi kiloa! Varmasti nestettäkin on mukana, mutta pääasia että alaspäin mennään. On siis ihan mahdollista päästä jäljellä olevien viiden viikon aikana alunperin asettamaani (väli)tavoitteeseen eli 90 kiloon, jos paino tippuu jatkossa keskimäärin kilon viikkovauhdilla.

Superdieetissä ruokalista vaihtuu viikoittain. Ensimmäisen viikon ajan sain olla pääasiassa kylläinen, nälkää aloin jostain syystä tuntemaan vasta loppuviikosta. Toiselle viikolle ei tullut paljon muutoksia, mutta yksi aika suuri: aamupalalta jäivät kokonaan pois kauraryynit. Maitorahka, marjat, mehukeitto ja vehnäleseet saavat siis riittää. En ole missään vaiheessa jaksanut keittää puuroa vaan olen tehnyt kaikista aineksista pirtelön tehosekoittimessa, ja sama jatkuu nytkin. Oikeastaan aamupalasta tuli entistä maukkaampi ilman kauraryynejä, nam :) Aamupalalla olisi vaihtoehtona myös rasvaton raejuusto tai kananmunanvalkuaiset, mutta itse pidän enemmän rahkasta. Saa nähdä kyllästynkö siihen dieetin aikana vai jaksanko syödä aamupalan samanlaisena koko ajan. Toisaalta siihenkin tulee jatkuvasti vaihtelua mehukeiton makua ja marjoja vaihtamalla. Mielenkiinnolla odotan jo ensi viikon ruokalistaa vaikka se julkaistaankin vasta lauantaina. Ilmeisesti kalorimäärä vähenee koko dieetin ajan, saas nähdä kuinka vatsa tottuu ja kutistuu...

Viime viikolla sain kuntoiltua suositusten mukaan, eli 4 kotitreeniä ja 4 aerobista. Tämän viikon aloitin reippaasti aamuisella sauvakävelyllä ennen aamupalaa. Treeni oli tarkoitus tehdä nyt iltapäivällä, mutta kurkku on ollut aamulenkistä asti niin kipeä etten uskalla treenata jotten sairastuisi pahemmin. Heinänuhaa en usko tämän olevan, sillä syön jo antihistamiineja. Ja koska lapset ovat molemmat nuhassa niin minuun taitaa olla iskemässä sama pöpö. Toivon kuitenkin, että dieettiin kuuluva tripla-annos c-vitamiinia auttaisi kroppaa taistelemaan tautia vastaan ja pääsisin treenaamaan vaikka jo huomenna.

Herkkuja ei ole vieläkään tehnyt mieli, enkä superdieetin aikana ole nähnyt vielä niistä edes unta. Alkuvuoden herkkulakon (ja joidenkin aiempien dieettien) aikana näin lähes joka yö unta herkuista ja kuinka sorrun vahingossa syömään niitä. Ehkä niitäkin unia on vielä luvassa, mutta lupaan että syön herkkuja vain unissani ennen superdieetin loppumista (ja sen jälkeenkin vain kohtuudella)  :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti