torstai 11. lokakuuta 2012

5 kuukauden kyllästyminen ja tulevaisuudensuunnitelmia

Fitfarmin dieettejä on takana nyt viisi kuukautta, ja huomaan alkavani kyllästyä osaan ruoista. Aamu- ja iltapalat menevät vielä alas ilman ongelmia, samoin toisella aterialla syömäni salaatti, mutta toisen aterian raaka-aineita alkaa olla jo hankala saada alas. Olen siis syönyt toisella aterialla joko keitettyä parsa- tai kukkakaalia, pannulla paistettua kesäkurpitsaa tai keräkaalia sekä niiden seurana yleensä broileria tai kalkkunaa (uunissa valmiiksi maustettuna, 100g annoskasoina leivinpaperin päällä kypsennettynä). Ja nuo alkavat tosiaan maistua jo tosi pahasti puulta. Vaikka yrittäisin kuinka vaihdella käyttämiäni mausteita, niin silti jouduin tänään lappamaan annoksen väkisin naamaan. 

Nyt yritänkin kovasti ajatella, että kyse on vain kehon polttoaineesta eikä muusta, mutta toisaalta haluaisin nauttia siitä mitä syön. Enkä todellakaan viitsi väsätä salaattia joka aterialla, pelkään että kyllästyisin pian siihenkin... 

Sinänsä ei ole yllättävää, että nuo ruoka-aineet alkavat kyllästyttää, sillä olen tosiaan syönyt niitä jo viisi kuukautta putkeen. Ihmettelen oikein, että kuinka joku ammatikseen kehoa rakentava tms. jaksaa syödä yksitoikkoisia ruokia vuosikausia. Itsellä alkaa tehdä tiukkaa, vaikka Liteä on jäljellä enää 31 päivää (joista 29 dieettipäiviä ja 2 vapaasyönti-/tankkauspäivää). Luulen että Liten jälkeen pidän Fitfarmista taukoa, minkä ei sinänsä pitäisi olla vaikeaa sillä loppuvuodesta ei tietääkseni ala enää uusia dieettejä Advancea lukuunottamatta, ja se dieetti ei ole minua varten.

Koska en todennäköisesti pääse alle 70 kilon vielä Liten aikana, tuleekin olemaan haastavaa saada viimeiset kilot pois jos en ohjeita enää noudata. Ehkä teen niin, että noudatan Liten (tai SD:n) ruokavaliota muuten, mutta toisella aterialla voisin syödä hieman rennommin eli siis samaa ruokaa muun perheen kanssa. Jotenkin tuntuu että näitä asioita on vielä turha miettiä kun Liteä on vielä yli 4 viikkoa jäljellä, mutta toisaalta olisi varmasti hyvä olla joku valmis suunnitelma jotten ratkea herkuttelemaan saman tien dieetin loppuessa. Sen minä kyllä lupaan, että en todellakaan anna painon nousta takaisin! 

Ainakin yksi miehen sukulaisista on sanonut miehelle, että toivottavasti en ala heti lihoa kun alan syömään normaalia ruokaa, eli haluan kaikin voimin osoittaa kyseisen henkilön (ja muidenkin samoin ajattelevien) epäluulot turhiksi... Miehen sukuhan ei vielä tuntenut minua kun olin viimeksi normaalipainoinen, vaan he ovat aina nähneet minut ylipainoisena. Siksi he voivat ajatellakin, että olen "ikuinen läski". Olen kuitenkin ollut vuosia normaalipainoinenkin, eli tiedän pystyväni pitämään painoni kurissa kunhan vain muistan tarkkailla painoani ja hillitä herkuttelujani. Haluan näyttää kaikille, että minä pystyn siihen jatkossakin!

3 kommenttia:

 1. Mä syön paljon paistettua kanaa, ja sen kanssa sitten mm tomaattimurska-kesäkurpitsamössöä tai tomaattia ja kurkkua, tai paprikaa tai muuta vastaavaa. Aika ykstoikkoista, mutta ihan jees. Nyt seuraavaksi ajattelin vaihtaa tonnikalaan välillä. Myös Lidlin pakasteseifileet on hyviä.

  Mä lähden Liten päätöspäivänä Kiinaan, ja siellä tietty tulee syötyä reilusti, ei sellaista reissua voi dieetata, aitoa kiinalaista ruokaa ei kuitenkaan liian usein saa. Mutta sen jälkeen aion alkaa syömään pääruokia ihan laidasta laitaan, yritän vaan pitää annoskoot Liten mukaisina ja lisäksi muistaa että puolet ateriasta on oltava kasviksia. Seuraan miten paino alkaa käyttäytyä, ettei tule yllätyksiä, mutta en siis usko että normaaliruoalla lihoo jos sitä syö kohtuullisesti. Aamu-, ilta- ja välipalat pidän Liten mukaisina, tai ehkä iltapalalla joskus vois leipääkin syödä, hiilarit illalla tuo paremmin unen. Mutta siis tärkeintä on ateriarytmi, annoskoot ja turhien napostelujen välttäminen, uskon mä. Lisäksi olen harkinnut käyntiä ravintoterapeutilla.
  Tsemppiä loppurutistukseen!

  VastaaPoista
 2. En tokikaan tiedä, mitä kaikkia ruoka-aineita kuuluu sallittuihin tuossa dieetissä, mutta itse INHOAN niin kukka-, parsa- kuin keräkaaliakin (varsinkin kypsennettyinä), ja sama pätee kesäkurpitsaan! En saisi kuvailemaasi annosta alas ensimmäisenäkään päivänä, saati 5 kuukautta putkeen :P

  Tavallaan minua kiinnostaisi joku valmis ohjeistus, minkä mukaan kuuluu syödä. Ei ainakaan menisi syömiset mönkään niin kauan, kun ohjeita jaksaa noudattaa. Mutta juuri tuon takia minulla tuollainen systeemi kaatuisi samantien, kun joutuisi väkisin syömään juttuja, joista ei pätkääkään tykkää...

  Mutta tsemppiä ja kestäviä (maku)hermoja!

  VastaaPoista
 3. Mun mies valmistaa mulle ruoat ja kun kerroin, että kana rupeaa kyllästyttämään niin hän väsäsi kalkkunarullasta sapuskat. Seuraavalla kerralla sain uunissa paistettua seitiä, jossa oli kermaviilistä tehty kastike. Ja kun kerroin, että kukka- ja parskakaalit tulee korvista ulos niin hän valmisti niistä mulle pyrettä, se oli hyvää! Toissapäivänä sain puolestani jauhelihasta ja em. kasviksista moussakaa. Tiedän, että kermaviili sekä moussakaan tuleva maito/juustorkastike on kiellettyjen aindeiden listalla, mutta kun sitä tulee niin vähän yhteen annokseen niin en usko, että se diettiä kaataa.

  Täältäkin tsemppitoivotukset!

  VastaaPoista