torstai 11. lokakuuta 2012

Kiristetäänpä tahtia...

Bullilta tuli tänään päivitys Liten ruokavalioon: kauraryynit saa jättää pois lopuiltakin kolmelta päivältä, joina puuroa on vielä saanut syödä. Aloin kuitenkin miettimään, että koska Liteä on jäljellä enää neljä viikkoa, niin jospa kiristäisin tahtia omatoimisesti vähän enemmänkin. Päädyin sellaiseen ratkaisuun, että alan huomisesta lähtien noudattamaan taas Superdieetin ruokavaliota aloittaen 2. viikosta jolloin puuroa ei enää saanut syödä. SD:ssä on siis Liteen verrattuna vähemmän kasviksia sekä vähän vähemmän rasvoja, mutta proteiinien määrä pysyy samana.

Sen verran sovellan, että aion syödä myös loppudieetin ajan tomaatteja enkä siirry täysin vihreisiin vihanneksiin, mikä oli SD:n trendi. Aion myös noudattaa dieettiä neljän viikon sijaan viisi viikkoa, eli sen verran mitä noita superdieetin viikkoja on "jäljellä" kun toisen viikon ruokavaliolla aloittaa. Tiputan siis SD:n mukaisesti kasvisten määrää viikko viikolta, ja toivon että pääsisin tällä keinolla lähelle 70 kilon tavoitettani.
Sovellan myös siinä, että en syö pähkinöitä välipalalla kuten SD:ssä, vaan siirrän sen rasva-annoksen iltapalalle kananmunankeltuaisten muodossa. Olen nimittäin ihastunut siihen, ettei tarvitse syödä pelkkää valkuaista, vaan saa syödä 2 keltuaista ja kolme valkuaista (sekä raejuustoa). Siinä säästyy tietysti myös rahaa, kun ei tarvitse rasvana syödä kalliita cashew-pähkinöitä tai soijalesitiinirakeita, eivätkä keltuaisetkaan mene hukkaan.

Pääsin muuten sekä eilen että tänään salille miehen tultua kotiin töistä. Oli todella mukavaa kun sai tällä viikolla tehdä edes kerran molemmat Liten treenit. Jospa tulevinakin (miehen aamuvuoro-)viikkoina pääsisin salille edes sen kaksi kertaa, mielellään tietysti enemmän. Olen nyt käynyt oman kylän salilla, jonne on lupa mennä niin kauan kuin naapurikylän sali on käyttökiellossa. Nyt olenkin ihastunut tuohon saliin niin paljon - kaikki tarvittavat laitteet löytyvät toisin kuin naapurikylän salilla sekä crosstrainerkin jos joskus ei jaksa sauvakävellä pitempää lenkkiä kotiin - että taidan kysyä kunnan palvelupisteestä jos saisin vaihdettua pysyvän käyntioikeuden tälle salille. Tuonnehan ei pääse muuten kuin iltaisin, mutta eipä noita miehen iltavuoroviikkoja ole kovin usein... Ja säästyisi sekin bensa, mitä 10 kilometrin päähän ajamisessa kuluu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti